Familie traditie Bij het maken van onze jams putten wij uit de meer dan 130 jarige familie traditie. We moeten terug tot 1868 waar de oorsprong ligt van ons bedrijf. Overgrootvader Theo begon destijds bij het Oosterhoutse veerhuis de Altena, aan de Waal, een appelstroopfabriek, die zijn zoon Jan later uitbreidde. In 1883 begon hij op kleine schaal ook jam te maken. In 1901 ontstond er in de dorpskern van Oosterhout een fabriek, de Bato, waar het Betuws fruit vanaf die tijd tot jam en andere verwante producten werd verwerkt. De Bato sloot in 1975 zijn poorten, maar het bloed van Theo van Woerkom kruipt waar het niet gaan kan en hij start in 1984 met ons hedendaagse bedrijf. Vanaf 2001 wordt de familietraditie voortgezet door Theo’s dochter Guusje die op dat moment al meer dan 10 jaar werkzaam is in het bedrijf. Vanaf 2006 is het bedrijf weer terug in de dorpskern van Oosterhout.
Over ons Onze confituren worden als enige in Nederland volgens overgeleverde ervaring en receptuur volledig handmatig bereid en afgevuld. Al tijdens het aankopen van het fruit vindt er een zorgvuldige kwaliteitsselectie plaats. Alleen de beste volrijpe fruitsoorten komen in aanmerking voor onze producten. Zo worden er gedurende het seizoen de fruitsoorten uit onze eigen streek verwerkt. Voor de verdere bereiding maken wij gebruik van uitsluitend de puurste grondstoffen als fijne kristalsuiker, vruchtenpectine en citroensap. Wij voegen aan onze producten absoluut geen glucose, conserveringsmiddelen en kleur-, geur- en smaakstoffen toe.

 

De bereiding in open ketels zorgt voor een natuurlijke caramellisering van het kristalsuiker. Dit geeft de authentieke smaakbeleving van confituren zoals “grootmoeder” deze vroeger thuis bereidde. Wij bieden onze producten aan in de originele weckpotten die borg staan voor een goede houdbaarheid en mooie onderscheidende presentatie.