Biologische bereiding

Theo van Woerkom’s confituren is Skal gecertificeerd en wij zijn dan ook in de gelegenheid om, onder de strikte voorwaarden van Skal, biologische producten te bereiden die het EKO-keurmerk dragen.

Wat is Skal ?

Stichting Skal is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland. Skal is voortgekomen uit de Stichting Ekomerk Controle die in 1985 werd opgericht om consumenten garanties te bieden voor de biologische herkomst van land- en tuinbouwproducten. De biologische productie is in Nederland de laatste jaren flink toegenomen. Momenteel staan ca. 1430 biologische boeren en ruim 970 biologische verwerkers, importeurs, handels- en opslagbedrijven onder toezicht van Skal.
Waarom Skal ? Doelstelling van de Stichting Skal is het bevorderen van de juiste aanduiding van biologisch voortgebrachte producten. Het gaat er om dat hetgeen “biologisch” wordt genoemd dat ook daadwerkelijk is. Als zichtbaar teken hiervan mogen ondernemers het EKO-keurmerk voeren op producten die afkomstig zijn van een gecontroleerd biologisch productieproces. Dit keurmerk is voor de consument duidelijk herkenbaar en het kan de producent een meerprijs opleveren in de markt.
EKO-keurmerk Stichting Skal is wettelijk houdster van het EKO-keurmerk. Dit keurmerk is in een groot aantal landen beschermd. Producten afkomstig van biologische productie in omschakeling en producten die voor minder dan 95% uit biologische ingrediënten bestaan, mogen niet het EKO-keurmerk voeren.

Meer informatie ?
Wilt u meer weten, bezoek dan de website: www.skal.nl
Ons Skal aansluitnummer is 025155